I mange deler av verden viser nå våren sine første tegn. For mange av oss er dette en velsignelse. Etter flere måneder med mørke, gir solen oss lengre dager, varmer opp jorda, og gjør at planter og blomster spirer og gror.

 

Fordelene med sol er ikke bare begrenset til planter og dyr, det er like viktig for deg og meg. Nå som våren kommer, gir det oss en flott mulighet for at huden vår får sollys. Eksponering av sol gir store fordeler, ikke bare for huden, men også for kropp og sjel.

 

Visste du følgende;

 

Huden bruker sollyset til å produsere vitamin D!

Tilstrekkelig mengde vitamin D er kritisk for riktig funksjon av menneskekroppen. Vitamin D er viktig for regulering av kalsium, absorpsjonen av fosfor, vedlikehold av friske ben og tenner. Nok tilførsel av vitamin D forebygger også kroppen fra flere sykdommer og kroniske helseproblemer som kreft, type 1 diabetes og multippel sklerose.

 

Sollys kan være bra for vektreduksjon!

 Forskere ved Universitet av Minnesota fant at ved optimale vitamin D-nivåer i kroppen under starten av en lav-kalori diett fremmet vekttap. Dette tyder på en mulig sammenheng mellom vitamin D og vekttap.

 

Sollys er nyttig for å bygge immunsystemet!

Sollys hjelper kroppen å produsere hvite blodlegemer, som kalles lymfocytter. De spiller en aktiv rolle i å forsvare kroppen mot infeksjoner.

 

Sollys kan kurere depresjon!

Solskinnet på formiddagen leverer rundt 100 000 lux. Mesteparten av vår hverdag tilbringer vi i lokaler under kunstig neonlys som gir kun 150-600 lux. Når kroppen ikke får nok sollys, kan det medføre til en tilstand som kalles værsyke (SAD). SAD er en form for depresjon og er mer vanlig i vintermånedene og blant folk som bruker mange timer inne i kontorbygg, borte fra jordens naturlige lyskilde.

Når dette er sagt så oppfordrer vi deg til å komme deg ut av huset og kontoret for å nyte en av de beste gavene fra naturen; solen!

Og husk to ting:

Den første eksponering av sol etter en lengre periode med mørke bør skje langsomt og gradvis.

Akkurat som alt annet, bør selv sollys nytes i moderate mengder.

Vi ønsker deg en flott uke utendørs!

 

Hilsen fra Julie

 

Likte du dette innlegget? Vi tar gjerne imot tips om hva du ønsker å høre mer om og følg oss på sosiale medier som Facebook, Twitter, Instagram og Pinterest!